Техпідтримка / Підключення

щодня з 9 по 19:30 годину

Як забезпечити безперебійне підключення до Інтернету

30/12/2022 в 12:41

У зв’язку з постійним відключенням світла, більшість користувачів вважає, що обладнання провайдера теж не працює. Дане судження є хибним, адже у роботі нашої мережі ми використовуємо найсучаснішу технологію PON (оптоволоконне підключення) однією з переваг якої є її безперебійність (за рахунок резервного живлення на вузлах зв’язку) під час відключення центрального електропостачання. Мережа провайдера будується на базі оптичного кабелю, який заводиться в оселю, де з’єднується з оптичним терміналом (ONU) і далі, з обладнанням абонента, наприклад, до Wi-Fi роутером. Для цього потрібно лише забезпечити роутер та термінал, постійним електроживленням. Дана технологія отримала назву Fiber-to-the-Home (Оптика в оселю). PON (Passive Optical Network) — сучасна технологія високошвидкісної передачі даних по оптоволоконних лініях зв’язку. Користувачі підключаються до оптичного кабелю, а на ділянці від обладнання провайдера до споживача немає пристроїв, що постійно потребують електроенергії, що робить мережу надійною і простою в обслуговуванні.

Що потрібно зробити?

  1. Подивитися параметри живлення (напругу та потужність абонентського пристрою (маршрутизатор, модем, оптичний термінал, роутер тощо) – Напруга вказана на зворотному боці пристрою. Напруга може бути або 9 В або 12 В. – Потужність: це напруга (В)* силу току (А). Наприклад : 12В*0,5А=6 Вт та 5В*0,6А = 3 Вт.
  2. Переконатись, що у Вас є в наявності Power Bank, який буде живити Ваш абонентський пристрій. Зокрема переконайтесь, що його потужності вистачить на живлення вашого пристрою. Потужність вказується літерами Вт або W.
    Зазвичай, в PON-технології, використовуються два послідовно включених абонентських пристрої (оптичний термінал + роутер), тому необхідний Power Bank із двома USB – портами або два Power Bank. У разі використання Power Bank із двома USB – портами, потужність Power Bank
    має бути не меншою сумарної потужності абонентських пристроїв.
  3. Придбати кабель – перетворювач USB 5В/DC 9B (DC 5,5 мм) або USB 5В/DC 12B (DC 5,5 мм). Який саме кабель купувати: 9В або 12В – залежить від того, яку напругу споживає Ваш абонентський пристрій. Якщо використовуються два включених пристрої – необхідно придбати два кабелі.